“Fantastische ervaring”

Dit was ons eerste bezoek aan Bonaire en na enig speurwerk online uitgekomen op Bamboo Bali. Als rolstoelgebruiker ben ik altijd afhankelijk van de toegankelijkheid van een accommodatie maar ga liever niet naar de grote resorts met veel toegankelijke kamers omdat het dan net een soort revalidatiekliniek wordt. Na een eerste mail met vragen kreeg ik een gespecificeerde plattegrond met afmetingen van alle deuren in het huisje Inspiration, het enige huisje waar je geen treden voor op hoeft. Alles is ruim opgezet en met mijn handbewogen rolstoel prima te manoeuvreren. De doorgang bij het douchescherm in de badkamer is kleiner maar met een douchekrukje wat ik zelf mee nam geen enkel obstakel. Lukt dit niet zou een plastic tuinstoel daar ook geregeld kunnen worden. Al voor dat wij waren aangekomen werd door Debbie alles geregeld, huurauto, pick-up van het vliegveld en zelfs de contacten om te zien of ik ook zou kunnen duiken. Echt een heel fijn gevoel om onbezorgd aan je vakantie te kunnen beginnen.

En dan de plek zelf…. een klein stukje met de auto vanaf het vliegveld door het knusse centrum van Kralendijk en je staat al snel voor de deur bij Bamboo Bali. Na de hartelijke ontvangst door Sebastian werden we door hem rond geleid over het terrein en in ons eigen huisje ‘Inspiration’. Door zijn ligging maximale privacy met een eigen tuin met ligbedden, een royale overdekte veranda met zitje, heerlijke hangmat en een extra tafel met stoelen om bijvoorbeeld je ontbijtje te nuttigen. Naast het huisje ligt de buitendouche (met de rolstoel wat lastiger bij te komen). Het huisje zelf is van alle gemakken voorzien, nog nooit zo’n compleet uitgeruste keuken gezien in een vakantieverblijf en in de koelkast stond een koel drankje klaar. De zeer ruime slaapkamer is voorzien van grote hang/legkast, een goed twee persoonsbed en prima werkende airconditioning. Aan alles is te merken dat het geheel met zorg en aandacht wordt omringd. Op het terrein bevinden zich onder andere twee jacuzzi’s, een klein zoutwater zwembad en twee barbecue’s welke door de gasten gebruikt kunnen worden. Overal op het terrein staat het vol met groene beplanting wat een klein paradijsje is op het toch best droge Bonaire.

Het grootste compliment toch wel voor de gastvrijheid en de zorg voor de gasten. Of het nu gaat om waar je lekker kunt eten, of het organiseren van een duik voor iemand in een rolstoel, extra handdoeken of een oplossing hoe in de jacuzzi te komen vanuit de rolstoel: overal wordt geprobeerd een goede oplossing voor te vinden.

We hebben genoten van een absolute wereldvakantie.. en ja, zelfs stiekem een beetje getwijfeld of we dit wel allemaal moeten opschrijven, want wij willen zeker terug en dan moet het natuurlijk niet helemaal vol zitten 😉

Sebastian, Debbie en Ruth, bedankt voor jullie goede zorgen en hopelijk snel tot ziens!

Reviewed on December 22, 2016

By HosteriaMandala

×

WhatsApp Chat

× Live chat: How can we help you?